Пети ден: Протестът в Асеновград става национален

Протест под мотото „ Заедно за Асеновград" ще се проведе тази вечер в 20 часа, информира БНР. Очаква се в него да се включат хора и от страната.

Това е петият пореден ден, в който асеновградчани ще изразят недоволството си от агресията на ромите, които жители на града без страх от фалшива цензура наричат цигани. Поводът е инцидентът от началото на седмицата, когато младежи от местния клуб по гребане бяха нападнати от жители на ромския квартал „Лозница".

Асеновградчани се обявиха и срещу поведението на Българския хелзинкски комитет, което поощрява ромската престъпност, тъй като по презумпция защитава ромите, независимо дали са виновни или не.

На протеста тази вечер ще бъдат издигнати поредица от искания. Сред тях е поемане на отговорност от всички длъжностни лица, допринесли за създалата се ситуация, увеличаване със 70% на щата на районното полицейско управление и изработване на стратегия за реална интеграция на ромите. Отново се настоява за строги наказания за участвалите в побоя. В петък районния съд остави в ареста деветимата обвиняеми по случая.

Всички са готови да те бият при най-малкото което е. Това не е реално. В нашата държава ние се страхуваме. Абсурд! Трябва да си понесат последствията по един или друг начин, твърдят местни граждани. Проблемът не е от една, две или три години. Просто трябва да се направи нещо и явно времето е дошло. Интеграцията я няма никаква. Само на хартия е.

Снощният протест в Асеновград, който се проведе въпреки невероятните жеги, премина мирно.

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ss
    sss
    7 0
    11:09, 2 юли 2017
    Не ви ли е срам .асеновградчани ги наричат ци-гани а вие медиите продължаваге - роми. Срам нямате ли. Трябва ли някой лично от вашето семейство да пострада за да казвате истината такава каквато е. Таковаумилително -роми само вреди на българия. Ци- ганина е получовек. Животно. И като всяко животно трябва да яде тояги ако върви в неправилният път. Трябва да спрем с толерастията щото ще загубим българия
Последни новини