Отбор на новия баскетболен клуб „Орфей“ ще мери сили на турнир в Асеновград

Изображение 1 от 2

    В неделя – 20 ноември, отбор на новосформирания баскетболен клуб „Орфей“, чийто президент е Милко Багдасаров, ще участва в първия междуобластен турнир в Асеновград от държавното първенство на Българска федерация по баскетбол за момичета-кадетки до 16 години. Кърджалийският тим ще се бие в два мача: срещу „Академик“ – Пловдив и срещу отбора на Златоград  - „Голдън сити“.

    Вчера завърши общинският кръг на Ученическото първенство по баскетбол за девойки на възраст 11-12 клас. Общински първенец стана отборът по баскетбол на СУ“П.Р.Славейков“. Момичетата се представиха добре, но на турнира в Асеновгред очаквам да играем още по-силно и се надявам за две победи от двата мача. Нашата цел е, разбира се, класиране. И тази година сме с надежда да участваме във финална четворка за възрастта 8-10 клас момичета. Също ще дадем всичко от себе си - и аз, и децата, да се класираме за финалите за най-малките 5-7 клас, каза треньорът Димитър Георгиев.

    В петък (18 ноември) по случай патронния празник на СУ „П.Р.Славейков“, в училището се организира баскетболен турнир, наречен „Деня на баскетбола“.  Поканени са повечето по-големи училища в града да участват с отбори за стрийтбол на един кош по тройки.

    Имаме традиция не само да играем стрийтбол, но и да стреляме от линията за три точки, с цел да излъчим най-добър стрелец сред участниците от града. Тези, които искат, само при нас могат да направят такава стрелба. Другаде такова нещо не е организирано. В Америка има такъв турнир, който се прави за звездите в баскетбола на високо ниво. Ние го взаимствахме и тука, за да направим нещо по-интересно за децата, каза още Димитър Георгиев.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини