Местан: Имам само картонче от казармата, не съм бил агент

Когато се говори за агент Павел, трябва да се уточни, че става дума за картонче, не за досие на Държавна сигурност. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

„През 1978 година бях в казармата, тогава съм бил на 17 години и 9 месеца. Изпълнявах Устав, клетва и заповеди, картончето е оттогава. В съзнателния си живот като студент, като учител и досега нямам не донос и клевета, но и една дума от мен. Ако някой докаже обратното, ще напусна политиката и няма да съм председател на ДПС", закани се Местан.

Той добави, че "този кабинет, това управляващо мнозинство изпълняват програмата на Патриотичния фронт и това е тежък порок".

"Едно е кворумът да зависи от Патриотичния фронт, друго е ПФ да бъде пряк участник в управлението с общи подписи под програмата", коментира Местан. По думите му днес ПФ и ксенофобските им идеи вече е част от програмата на кабинета.

"Днес се занимаваме със свалянето на новините на турси по националната телевизия. Тези новини имат колкото информационна толкова в пъти по-голяма символична стойност. Те отразяват уважение към етнорелигиозните различия в обществото. Снемането им е ефективен отказ от признаването на различията. А отрицанието на различията беше във философията на възродителния процес", заяви лидерът на ДПС.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини