“Родопски звън“ обра овациите на фестивал: “Орфей пее с морето"

Фолклорната група "Родопски звън" от Дрангово с ръководител Асен Михайлов се представи отлично на Седмия детски фолклорен фестивал "Орфей пее с морето", който се проведе в комплекс "Хелиос" в Приморско. Групата участва във втората и третата фестивална вечер с изпълнения на родопски песни. Първата вечер е винаги за изява на музикалните училища от Широка лъка и Котел. Но традицията този път беше нарушена, като бяха поканени да участват и Николай и Вергиния Масатеви от дранговската група. Двамата са били забелязани на репетиция от диригента на ансамбъла на музикалното училище в Широка лъка. Той им предложил заедно с ансамбъла да изпълнят песента "Пусни си ма бре юначе"и стават откритие на фестивала.
Силни овации получи и Ванеса Тодорова. При изпълнението на песента "Странджански полъх" публиката завъртя голямо хоро. Тя участва в групата до 10-годишна възраст. Децата от Дрангово прекараха седем дни на морето. Съчетаха почивката с удоволствието от вечерните концерти.
Проявата се организира от бизнесмена Пламен Георгиев /ПГА Тур ООД/, който кани деца от различни краища на България, но особено от Родопите, занимаващи се самодейно с български музикален и танцов фолклор. Съорганизатори са музикалните училища в Широка лъка и Котел. Групата от Дрангово благодари на Пламен Георгиев за осигурените прекрасни условия за почивка и изява на сцената. Пътните разходи на групата са поети от община Кирково.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини