Четири деца получиха „Лист на родолюбеца“ за участието им в похода до махала Остранска


Децата Джулияна Енчева, Алехандра Енчева, Максим Черкезов и Елица Черкезова получиха „Лист на родолюбеца“ за участието им в похода до махала Остранска /Остра чука/, организиран на 20 ноември от Инициативната група „По стъпките на миналото – към бъдещето на Дрангово“. Те им бяха връчени пред рушащата се сграда на някогашното начално училище в махала Сараганска от създателя на Инициативната група Валери Ковачев.
На връщане от Остранска участниците в похода разгледаха училището в Сараганска, в което учениците са достигали до тридесет. От десетилетия то е закрито и се руши. Външната стена на стаята, в която е живял учителят е паднала. Подът в класната стая е прогнил, таванът се е срутил. Картината е тъжна, особено за тези, които са се научили в него на писмо и четмо. Влизането в сградата е опасно.
Както е известно всички деца, които участват в проявите на Инициативната група „По стъпките на миналото – към бъдещето на Дрангово“, получават „Лист на родолюбеца“. Най-активните ще бъдат наградени с „Плакет на родолюбеца“.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини