Кметът подхваща незаконните гонки в Кърджали след питане на съветниците от БСП

Изображение 1 от 3

    Кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис подхваща незаконните гонки и дрифтове в Кърджали след запитване на съветниците от групата на БСП в местния парламент. След публикации в сайта Кърджали бг вести социалистите входираха на 26 октомври питане до градоначалника за мерките , които Общинска администрация ще предприеме за  ограничаване на незаконните гонки и дрифтове с автомобили в града.

      В отговор инж.д-р Хасан Азис посочва поредица от мерки, които администрацията ще инициира. Те ще бъдат внесени за разглеждане и одобрение в Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата.

     Предлага се да се изградят изкуствени неравности в ремонтирания участък в Промишлена зона „Изток”;монтиране на допълнителни табели в зоната ,забраняващи престой и паркиране от 22,00 ч. до 6,00 ч.,представляващи успешна практика в Пловдив; монтиране на записващи камери с регистриране на скоростта по бул.”България” от Кръговото на Автогарата до ж.п.гарата.

      Градоначалникът предлага също съвместни акции на Общинска администрация и ОД на МВР за установяване на нарушителите. Той припомня ,че санкциите са 12 месеца лишаване от правоуправление и глоба от 3000 лева при първо нарушение и три години лишаване от правоуправление и 5000 лева при повторно нарушение.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Св
      Свидетел
      0 -2
      10:07, 26 ное 2022
      А какво ще кажат, председателя Кючуков е наказван за употреба на алкохол с лишаване от правоуправление
    • 2
      Ту
      турист
      0 -2
      17:36, 26 ное 2022
      А бе човека в деня на изборите по къси гащи е на Перперикон екскурзовод, за ПАРИ! ДЪЛГ, МОРАЛ???
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини