Кърджалийци са рали шампиони, България ги възхвалява, Кърджали нехае

Шампионите от Кърджали

Кърджалийския екипаж Пламен Стайков-Рафи Кадир спечели „Рали Сливен”и затвърди националната си известност. Това е втория успех на нашенци през годината след като триумфираха на националния рали шампионат на „Рали България” в Самоков.

Стайков и Кадир не шумят около себе си. Затова и карат на собствени разноски. Нито община нито местните фирми проявяват внимание към тях. Издържат се сами , въпреки,че носят слава за Кърджали.

„Рали Сливен” се състоя от 5 до 7 септември. В него участваха 27 екипажа. Някои от заявилите участие се отказаха, като навигатор станал военен министър на Украйна.

С преходите трасето бе дълго 504,44 км. Специалните етапи бяха 180,86 км. Надпреварата започна с церемониален старт на 5 септември. Автомобилите излязоха на трасето на следващия ден. Още на 6 септември нашия екипаж доминира. Той спечели почти всички седем етапи на състезанието с изключение на първия и последния. На финала на състезанието за националния рали шампионат нашите имаха преднина от 2,34,4 минути пред втория. Те оставиха зад гърба си титулувания пилот Крум Дончев от Глобул Рали Тим. Стайков и Кадир извоюваха победата с автомобил „Мицубиши Лансър Ево 9”.

Състезанието бе изключително трудно. То бе с много завои при тежки метеорологични условия , сподели за Кърджали бг вести Рафи Кадир

Пламен Стайков се състезава от десет години с малки прекъсвания поради финансови причини. С него от десет години е и Рафи Кадир.Първоначално е механик,а от 2010 г.навигатор.

Георги Кулов   

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    СЛИВЕНСКИЯ
    1 0
    05:53, 10 сеп 2014
    Така е Кърджали нехае за за младежта която я прославя,кмета само се бие в гърдите и се ИЗТЪКВА, КОГАТО има големи форуми и мероприятия а един БАСЕЙН не може да направи 4 години.
Последни новини