Европейският шампион Пламен Стайков получава Почетен знак – Герб на Община Кърджали

Новият Европейски шампион по автомобилизъм Пламен Стайков ще бъде отличен с Почетен знак – Герб на община Кърджали – позлатен за постигнати високи резултати и цялостен принос в областта на спорта. Това ще стане по време на церемонията за обявяване на Спортист на годината 2017 на 19 декември. Същото отличие ще бъде връчено и на трикратната световна и европейска шампионка по канадска борба Емилия Стоянова. Това стана ясно по време на проведената днес среща между кмета на Кърджали инж. Хасан Азис и автомобилния ас Пламен Стайков.
По време на разговора Стайков разказа за дългия път към победата преминал през регионално европейско състезание, където той мери сили със състезатели от Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и България, и последвалото участие във финалната надпревара през този месец в Португалия.
Екипажът на “Staykov Racing - Georgia” Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Mitsubishi Lancer Evo IX) завоюва победата, а заедно с това и титлата в клас ERT2 във финала на FIA European Rally Trophy, чийто домакин бе рали „Casinos do Algarve“. В клас ERT2 състезателите пилотират автомобили от бившата група N4.
Стайков бе поздравен от кмета инж. Хасан Азис, който изтъкна, че неговите победи са успех не само за Кърджали и кърджалийци, а са успехи за цялата страна, които трябва да получат своето признание. „Разбира се, че се гордея за това, че имаме в лицето на Пламен Стайков един изключителен спортист, който със своите скромни финансови възможности постигна такива европейски успехи, че даже и надмина големи и богати клубове. Това пък прави още по ценна тази купа и това постижение. Не всеки ден и не всяка година имаме световни и европейски шампиони, затова искам да го поздравя и желанието ми е община Кърджали да бъде до Пламен Стайков - да го подкрепя в борбата му за световното първенство. Европейското стъпало е постигнато. Надявам се и вярвам, че с възможностите, които той има като талант, и с помощта на хората от Кърджали и община Кърджали, които биха го подпомогнали, ще можем да постигнем заедно с него успех и на световното първенство.”, каза още инж. Хасан Азис. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини