Фантастичен успех!Кърджалийци станаха рали шампиони на България

Награждаването

Кърджалийският екипаж Пламен Стайков и Рафи Кадир безапелационно спечели рали шампионата на България. Двамата състезатели победиха през уикенда в рали „Стари столици“ и са стопроцентови носители на титлата.Ще припомним,че наскоро те се завърнаха като победители и от рали „Сливен“.

Рали „Стари столици“ е едно от най-реномираните състезания в България.То се провежда непрекъснато от 45 години насам. Състезанието е бързо,няма много завои и състезателите изцеждат всичко от машините. Нашите състездатели споделят, че конкуренцията е била много оспорвана и не е имало фаворите за първото място.

Състезантието започва на десети октомври.Официалният старт е даден на 11 октомври пред общината в Шумен. Първата част от надпреварата има 4 отсечки. На следващия ден те са пет. Финалът е пред община Шумен. Там е и награждаването.

Нашият екипаж печели всичките девет етапа на състезанието и е недостижим лидер в крайното класиране.

Кърджалийци участваха отсвен в рали „Стари столици“ и в състезанията във Варна, Твърдица, Сливен и рали „България“.

Състезават се с „Мицубиши Лансър Ево 9“.Сами поддържат колата си. Не вдигат шум около себе си. След спечелването на рали „Сливен“ Кърджали научи за самоотвержеността им. За съжаление община и спонсори все още не им обръщат полагащото се внимание.

Георги Кулов

С приятелите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини