Само ДПС регистрира ръст на тези избори, отчете Местан

Само ДПС регистрира ръст на тези избори. Това каза на пресконференция днес лидерът на движението Лютви Местан.
ГЕРБ запазват резултата си от 2013, но минус 9 104 гласа, „Атака" също са на минус. Реформаторският блок имат загуба от 41 042 гласа. На този фон Движението за права и свободи има ръст от 87 000 гласа на тези избори, посочи той.
Делът на увеличената подкрепа от чужбина за нас е 4-5 хил. гласа, уточни той и допълни, че другият ръст от 82 000 гласа е вътрешен. В София имаме уникален ръст, подчерта Местан. Моля ви, когато правите анализ за загуба на гласове в традиционни и нетрадиционни райони, да се позовавате на фактите, допълни той. Тази сутрин чухме едно много смешно обвинение от вътрешния министър за резултатите в село Галиче. Искам да ви кажа, че ДПС в това село получава подкрепа от много години, в границата от 300 до 400 гласа, продължи Местан.
По отношение на феномена „купуване на гласове" аз вече ви казах, че ДПС ще увеличава доверието сред ромското общество заради политиката, която води.
Аз нямам нищо против кампаниите ни да бъдат наблюдавани от всички, които искат. Ако за някои е трудно обясним ръст два пъти за ДПС, готов съм на разговор. Ако обаче ще прилагаме този критерий, аз прилагам да го прилагаме спрямо всички и в този смисъл прилагам на внимание резултатът на РБ в Хасково. На парламентарни избори 2013 година всички представляващи политически сили в РБ е 1331 гласа в цяла Хасковска област.
На 5 октомври 2014 година резултатът им е 12 пъти по-голям - 15565 гласа. Местан представи секционен анализ, с много специален акцент върху определени секции. Някой ще разследва ли този феномен или щом е в полза на добрите всичко е наред, запита Местан и предупреди, че се задава едно много опасно задкулисие. Десен морален абсолютизъм. Така ДПС определиха новия задаващ се феномен, по думите на Лютви Местан. По неговите думи има аномалии по разпределение на мандатите. Той пожела да припомни, че през 2009 година избирателната система е била променена, тъй като 5 от 5 мандата на ДПС в Кърджали "бодяла" очите на техните опоненти.
"Задава се едно много опасно задкулисие, политически параван за митологемата за добрите и лошите: "те могат да правят каквото си искат, защото те са добрите", каза още лидерът на ДПС.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини