Смениха шефа на ИАРА

Министърът на земеделието Васил Грудев освободи от длъжност директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев. Решението е взето след  анализ на дейността на ИАРА и е съгласувано с министър-председателя на Георги Близнашки, съобщиха от МЗХ.

Агенцията ще бъде оглавена от Янчо Янев, чието назначение отново е съгласувано с премиера.

Причините за отстраняването на Сакаджиев са свързани със системно неизпълнение на задължения от страна на Агенцията, в предвидените за това срокове, разписани в Европейските разпоредби, се казва още в съобщението. Поради забавянето срещу България е стартирана наказателна процедура от страна на Европейската комисия, която към момента се намира в досъдебна фаза. Получени са били и редица писма от страна на Европейската комисия за недоброто функциониране на ИАРА, като одитът на дейността на Агенцията, извършен от страна на МЗХ, е потвърдил тези констатации.

Янчо Янев е роден през 1969 г. в гр. Несебър. Има магистърска степен по „Публична администрация" от Университета за национално и световно стопанство - София. От 2009 г. работи в ИАРА, като последната заемана от него длъжност е началник - отдел „Регионален център за рибарство и контрол „Югоизточна България", в които се включват центровете „Бургас", „Стара Загора", „Ямбол" и „Сливен". Владее немски и руски език.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини