Горещо лято за служителите на паспортна служба в Кърджали

Очертава се горещо лято за служителите на група „Български документи за самоличност", съобщи комисар Петко Деведжиев, директор на ОД на МВР Кърджали. Той уточни, че това е времето, когато много български граждани използват ваканцията, за да подменят личните си документи.

„Трудностите ще бъдат свързани с оптимизация на състава, тъй като бе намален броят на служителите.Техниката също има определен капацитет, който не може да бъде надхвърлен", коментира още комисар Деведжиев.

Досега за шестте месеца на 2014 са изработени 8 756 лични карти, 13 998 паспорти и 2 964 свидетелства за правоуправление на МПС. Бързите поръчки при личните карти и паспорти са 30%.

По повод професионалния празник на служителите на МВР, шефът на ОД на МВР Кърджали, комисар Петко Деведжиев отчете, че интензивността на криминалната престъпност в региона е намалена за първото полугодие на т. г., а разкриваемостта на регистрираните кражби, измами и грабежи е 44%. Запазва се тенденцията за спад и на противоправните деяния в сферата на икономиката. От тях най-голям е делът на документните престъпления – 22 броя. На второ място са престъпленията против стопанството - 13, следвани от престъпленията против собствеността – 9 и престъпленията против интелектуалната собственост – 1. През периода е извършено 1 умишлено убийство в Джебел, което е разкрито. На територията на област Кърджали не са извършени поръчкови убийства, не са регистрирани случаи на отвличания. При престъпленията свързани с наркотични вещества се отчита двукратно намаление. Задържани са 19 лица, от които са иззети марихуана, амфетамин и хероин, образувани са 13 досъдебни производства за незаконно притежаване на дрога.
Копирано от standartnews.com

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини