Фалшификатори направиха Силвестър Сталоун български гражданин

Четирима души, обвинени като участници в престъпна група за фалшифициране на пари и лични документи, показвали на клиентите си мостра на паспорт на холивудския актьор Силвестър Сталоун. Ликът на известния с ролите си в "Рамбо" и "Роки" бил сложен на български паспорт. Фалшивият документ е намерен при обиските.

Групата е подправяла долари и евро, казаха още от прокуратурата. Акцията е проведена със съдействието на щатската "Сикрет Сървис" и Европол. Нелегалната печатница се е намирала в подземен гараж в "Слънчев бряг". Намерени са готови купюри долари и евро, както и холограмни стикери, принтери и др. Фалшивите документи се изработвали в шуменско и пловдивско.

"При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление. Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на известен американски актьор, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката", пише в съобщението на прокуратурата.

Печатницата в "Слънчев бряг" вече е разбивана, се разбра от думите на шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. През 2018 г. са арестувани четирима души за фалшиви пари. Делото срещу тях се гледа от съда. Част от тях са арестувани повторно при операцията в четвъртък.

"Хората професионално се занимават с това. Имат изключително престъпно изградени навици. Има нова техника. Извършват упорито тази дейност, не е получена превенцията. Единият от тях има условна присъда", обясни Маджарова.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Бобо
    0 0
    15:44, 30 яну 2021
    Байдън няма ли и той бг паспорт???
Последни новини