Новите лични документи - с променен дизайн и чип

Променят начина, по който ще бъдат издавани българските лични документи, както и техният дизайн и защита. Обновените документи ще улеснят преминаването на българите през граница. Актуализирано е и мобилното приложение за българските лични документи. Това съобщиха от МВР на специален брифинг с участието на представители на консорциума, който ще ги изработва.

Много от дейностите по издаване ще бъдат реализирани в по-кратки срокове. Няколко вида документи ще се издават с новите защити още преди края на 2023 г. Сред тяха са личните карти и разрешението за пребиваване на територията на страната. Това заявиха от консорциума, с който МВР е сключило 10-годишен договор за отпечатване на лични документи.

Компанията ще предостави машините, празните бланки и системата за персонализация, стана ясно от изявлението им. “Това ще е изцяло ново поколение лични карти, едни от най-сигурните в целия свят. Ще улесняват пътуващите, но и ще бъдат ново ниво на лични документи”, информират от МВР.

Първоначално ще бъдат доставени 1 млн. бланки за паспорти и 2,8 млн. за лични карти. Производственият център е сертифициран по всички стандарти за ниво на защита. Ще предоставим всички консумативи, необходими за персонализация на личните документи, обясниха от Консорциума.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини