Училищата в Ненково, Бойно и Костино остават „защитени” и през учебната 2014/15 година

В списъка за защитени училища на територията на Община Кърджали за 2014/2015 г. учебна година да останат училищата в Ненково, Бойно и Костино. Това решиха общинските съветници в Кърджали днес. Предложението ще бъде изпратено до Министерство на образованието, за да бъдат включени трите учебни заведения в актуализираният списък на защитените училища в страната през следващата учебна година. 
ОУ „Иван Вазов” с. Ненково от 2008 година ежегодно попада в списъка на защитените училища утвърдени от Министерството на образованието. В училището се обучават 22 ученици в 4 паралелки, слети и поднормативни. 17 ученици пътуват от селата Бакалите и Пъдарци. Четвъртокласната пътната мрежа е планинска, с опасни завои, стръмни наклони. Най-близкото училище, до което могат да се извозят учениците, е ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” с. Енчец, което е на 23 км от с. Ненково. Пътуващи са 17 ученици, както следва: от с. Бакалите - 16 ученици; от с. Пъдарци -1 ученик.
В ОУ „ Христо Ботев“ с. Бойно се обучават 47 ученици в 5 поднормативни паралелки. Бойно е на 14 км от гр. Кърджали и на 21 км от гр. Ардино. Това е единственото училище в този район на Община Кърджали. Учениците пътуват от 9 села и махали повече от 20 минути. Общ брой пътуващи ученици – 35.
ОУ ”Иван Вазов” с. Костино се намира във високо планински район, на 21 км. от град Кърджали. В него се обучават 42 ученици в четири паралелки, от които и четирите слети поднормативни паралелки. Пътуват 29 ученици от 9 села и махали. При зимни условия пътят до с. Голяма бара , с. Скална глава, с.Зайчино , и махала Божак е трудно проходим и при навявания и преспи непроходим.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини