Хасан Азис в Бойно: Празниците дават възможност на хората да се опознават, да поддържат жива връзката помежду си

    В кърджалийското село Бойно се проведе общоселски събор, който бе организиран с подкрепата на община Кърджали, кметството и местните жители. Празничният ден съвпадна с втория ден от най-големият мюсюлмански празник Курбан Байрам. На празника се стекоха много жители от околните села Кобиляне, Велишане, Кьосево и изселници от Турция, Белгия, Англия, Холандия и Швеция.

    Събитието уважиха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител Айхан Етем, общинският лидер на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, младежкият лидер на ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан. Тук бяха още зам.-кметовете на общината Елисавета Кехайова и Иван Велев, секретарят Сезгин Бекир, общински съветници и кметове на населени места.

    „Празникът на Бойно е повод хората да се съберат  на едно място, независимо в настоящия момент къде живеят – дали в района, страната или в чужбина. Радвам се, че провеждането на общоселските празници се превръща в традиции и в малките населени места. Тези празници дават възможност на хората да се опознават, да поддържат жива връзката  помежду си”, заяви в своето обръщение към жителите и гостите на Бойно зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. „Празниците са един добър пример за това, как местната власт трябва да поддържа и живата връзка между хората и родния им край. Тук видях много хора от района, Турция и Европа, които споделиха, че са доволни от координацията между общината и кметствата. Пожелавам празникът на Бойно да се превърне в традиция”, каза още инж. Хасан Азис.

    Общинският съветник, излъчен от района на Бойно Мюрсел Халил сподели, че е щастлив от факта, че вижда на едно място своите съселяни, които са разпръснати по света.

    Ахмед Осман от Кьосево е собственик на пицария в столицата на Швеция Стокхолм.

    „Поздравявам организаторите на празника. Надявам се и в моето родно село да се сплотим и да проведем общоселски събор. Аз ще бъде един от първите, които ще подадат ръка за тази инициатива”, заяви гурбетчията от Швеция.

    На общоселския събор бе организиран турнир по футбол на малки врати. На победителите бяха раздадени парични награди. За доброто настроение на всички присъстващи и гости на празника се погрижи музикалната група „Достлар” (Приятели) от Кърджали с ръководител Осман Джавлак, както и оркестър „Орфей”. Извиха се кръшни хора в центъра на селото.

    Гвоздеят на програмата бе концертът на поп-фолк звездата Ерик. Той изпя за бойновци най-популярните си хитове.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини