Владимир Чукич номиниран в националния конкурс на „Алианц – България"

Скулптурната фигура „Гергьовден” на Стефан Лютаков стана носител на приза за пластични произведения в националния конкурс на „Алианц – България”.

В четвъртото издание до сега са се включили 170 автори, уточни при откриването на регионалната изложба в Стара Загора Стефан Стефанов, изпълнителен вицепрезидент на финансово-кредитния холдинг.

Жури с участието на изкуствоведа Слава Иванова; скулптура проф. Христо Хараламбиев; графикът доц. Йохан Йотов и живописецът Пламен Стефанов е допуснало 70 автори със 170 творби, като призът за графика отиде при Румен Нечев за „Фар VІ”.
Сред номинираните личат имената на скулптурите Иван Тотев и Цвятко Сиромашки, графиците Владимир Чукич и Румен Жеков и живописците Валентин Дончевски, доц. Злати Златев и Георги Щърбев.

„Националеният конкурс за живопис, графика и скулптура е част от корпоративната стратегия на компанията ни за насърчаване и подпомагане на българските творци. От 2008 година, когато стартирахме инициативата в нея се включиха близо 2 000 автори. Сметката е проста: в годишен разрез ние правим 5 регионални и 1 национална изложба, като в регионалните участват между 120 и 150 души В старозагорската експозиция виждаме имена на творци от Пловдив, Смолян, Казанлък, Димитровград, Пазарджик, Кърджали и разбира се от града-домакин.Откупените до сега близо 90 творби пътуват непрекъснато у нас и в чужбина. За нас това е възможно най-удачната форма те да бъдат видени от възможно най-широк кръг ценители.”, коментира Стефан Стефанов.

Оригинална статуетка, дело на скулптура Крум Дамянов очаква носителите на отличията във финалния тур от биеналето, който ще бъде през октомври в София.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини