Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” стана на 15 години

На 5 ноември 2022 г. в Кърджали ще се проведе петнадесетото юбилейно издание на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс  гр.Кърджали.

За участие в Националния конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" пристигнаха 824 рисунки от 60 населени места от 25 области на страната, от които журито Владимир Чукич – художник, председател на Дружеството на художниците в Кърджали, Павлина Чукич – художник и Пенка Атанасова – художник, уредник в Арт галерия „Дар“ отличи 56 детски творби.

За участие в Националния конкурс за фотография "Фотоприказки“ пристигнаха 535 рисунки от 36 населени места от 20 области на страната, от които жуто Николай Дечевски – фотограф, Гавраил Маргаритов – видеограф, Георги Аргиров – фотограф и Стилян Кедиков - фотограф отличи 51 детски творби.

     Официалната церемония за откриване на изложбите и връчване на наградите ще се състои на 5 ноември /събота/ от 17.30 ч. в ОДК. Ще бъдат връчени над 100 награди,  осигурени от Община Кърджали и по 8 специални награди за двата конкурса.

     За церемонията се очаква в Кърджали да пристигнат над 40 деца и ръководители от страната за да участват в откриването на изложбите и да получат своите награди. На 6 ноември гостите на града ще посетят археологическия комплекс Перперикон.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини