Евгени Кирилов: Продължавам битката с двойните стандарти в Европарламента

Евгени Кирилов. Вляво от него депутатът Жара Пенева, вдясно - Смиляна Нитова

„Битката ми с прилагането на двойни стандарти в работата на Европейския парламент остана недовършена, надявам се да я продължа“. Това заяви на среща с представители на хасковските медии Евгени Кирилов, досегашен депутат в ЕП и кандидат под №7 в листата на Коалиция за България в изборите на 25 май. Сред многобройните примери за двоен стандарт спрямо страната ни той посочи неприемането й в Шенген. Такъв, според него, е приложен и по отношение на събитията в Украйна. "Действията на Евромайдана в Киев се изродиха в откровен неофашизъм. Реакцията на рускоезичното население в Източна Украйна е естествена реакция на подобен екстремизъм", подчерта Кирилов.

По време на днешната си визита в региона той бе придружаван от Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България. "Каузата на тракийските българи остро се нуждае от европейска солидарност. Тази тема продължава да е тера инкогнита за ЕП", заяви тракийският лидер. Според Премянов е необходима нова, по-категорична резолюция на европарламентаристите по тракийския въпрос. За него подобен документ ще е задължително условие при евентуалното приемане на Турция в Евросъюза. Евгени Кирилов подкрепи неговата позиция и добави, че става дума не само за финансово обезщетение, но и за възкресяване на историческата истина относно разорението на тракийските българи.

Кандидатът за евродепутат проведе поредица от срещи с представители на тракийските дружества в Хасково, Маджарово, Любимец и Харманли. Евгени Кирилов е почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. В досегашния Европарламент той се отличи с активната си работа в 2 комисии – за външна политика и за регионално развитие.

Срещи в региона имаше и 11-ият в евролистатата на Коалиция за България – Пламен Чернев. Кметът на Сухиндол се обяви за силно местно самоуправление и силна местна администрация в европейски контекст. Няма малки и големи общини, заключи Чернев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини