Спасен с хеликоптер подари икона на Бойко Борисов

Мартин Йорданов връчва подаръка си на Бойко Борисов

Спасеният с хеликоптер при наводненията през февруари 2012-а година Мартин Йорданов подари днес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов иконка на Св. Георги.

Мъжът се устреми към него още при слизането му от колата в центъра. Бившият премиер пристигна в областния град за предизборен митинг-концерт на партията. Мартин Йорданов използва случая лично да благодари на Борисов: „Живея втори живот благодарение на вас”.

„А, хеликоптера ли? Още пишем обяснения защо сме пратили хеликоптер тогава”,  сети се за случая Борисов. Той получи от спасения мъж иконка на Св. Георги и малка пластика.

Малко по-късно, до подиума, възрастна жена от Димитровград подари на експремиера друга икона, по думите й  - чудотворна. Тя спасила чичо й в Гърция преди години от тежка болест, после изцелила и нея. Сега жената я дари на Бойко Борисов, да го закриля.

„В момента тече чудовищно купуване на гласове и всички знаят, че това се прави от БСП. Видях по телевизията заснетото със скрита камера купуване на гласове в Бобов дол. Но защо крият за коя партия става дума? Когато преди година избухна скандалът с Костинброд, всички медии излязоха със заглавия, че ГЕРБ подготвя манипулация на изборите. Сега, година по-късно, се оказа, че няма нищо такова. Но сега защо не казват коя партия купува гласове? А всички знаят, че е БСП”.

Това коментира пред журналисти Бойко Борисов. „Европейските избори не са по-малко важни от кои да е други избори”, заяви Борисов. По думите му дори в известен смисъл Европейската комисия е по-важна от Министерския съвет в България, защото отпуска парите – 16-17 млрд. за следващия програмен период. „Всички избори са важни”, допълни той.

По отношение на купуването на гласове Борисов заяви, че днес е наредил на предизборния си щаб всички „да ходят със зашити джобове”. „Само да чуя, само по подозрение, дори за намек, че някой си е позволил да купува гласове, изхвърча моментално”, в свойствения си стил отсече експремиерът.

Бойко Борисов бе атакуван от множество привърженици и фенове за автографи и снимки. Малко по-късно на подиума той представи кандидатите на ГЕРБ за Европарламента. До него застанаха водачът на листата Томислав Дончев, шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов, областният координатор на ГРЕБ Делян Добрев.

В речта си пред множеството Цветан Цветанов призова хасковлии да подкрепят и Ирена Узунова, "чиято голяма емеционалност бе използвана от тези, които и искат да ни спрат по пътя ни към нова България и тя пострада. Но тя отново ще се върне в редиците ни в парламента", уверен е Цветанов. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини