Кандидати за евродепутати –християни и мюсюлмани агитираха за ГЕРБ в Кърджали

Зам.-председателят на ГЕРБ представя кандидатите за евродепутати

Кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ с християнско и мюсюлманско вероизповедание заедно агитираха кърджалийци да гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори. За кулминацията на предизборната кампания на герберите в Кърджали пристигнаха водачът на листата Томислав Дончев, определен като капитан на отбора, кандидатите за евродепутати Владимир Уручев, Мария Габриел и Асим Адемов. Съпровождаше ги зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Те прекосиха пеша Кърджали от Автогарата до площад „Освобождение”, като се срещаха и разговаряха с десетки кърджалийци. Цветанов видя свои стари приятели мюсюлмани е се ръкува и прегръща с тях.

Всеки да агитира познатите си над 18 години да гласуват с бюлетина №18, призоваваше зам.председателят на партията. Пред паметника на Апостола той връчи цветя на Мария Габриел, която преди два дни имаше рожден ден. Симпатизантите на ГЕРБ продължиха в пакет до трибуната на площад „Освобождение”, където се състоя митинг- концерт. Ораторите бяха представени на големи екрани, а след това лаконично обосноваха своите намерения за бъдеща работа в Европарламента.

Отчетено бе,че депутатите от ГЕРБ в предишните си мандати са направили много за страната ни. На усилията на Владимир Уручев дължим компенсации за спирането на старите ядрени реактори в АЕЦ”Козлодуй”, на Моника Панайотова-борбата с младежката безработица, на Мария Габриел помощите за животновъди.

Пръв на трибуната излезе Асим Адемов, уволнен директор на училището в село Гърмен. Неговия път в педагогическата професия започва от Кърджали.Тук е завършил филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов”.Адемов посочи, че обикаляйки смесените райони е видял страх от „феодалите на ДПС”. Нас няма да ни уплашат ,защото сме ГЕРБ, подчерта Адемов. Според него при сегашното управление България се отдалечава от Европа и демокрацията се обезсмисля. Той се зарече със съпартийците си да докара Европа в тези общини.

Като един от най-успешните ядрени инженери на България бе представен родопчанинът Владимир Уручев. Той подчерта, че ще работи за засилване на общата енергийна политика на ЕС и за енергийната независимост на страната ни. Уручев посочи, че е бил преди митинга в Малево ,Хасковско. Там веднага след среща с избиратели икономическа полиция е направила проверка на собственика на заведението , където са били.Той определи това като тормоз и каза, че можем да го избегнем само с бюлетина №18.

Мария Габриел,която бе избрана за евродепутат на годината за 2013 г. сред 751 члена на ЕП посочи , че кърджалийци излъчват положителна енергия, която дава сила. Тя призова да се гласува ,за да бъде чут гласа на хората от града ни за силна България и силна Европа. Тя определи настоящия евровот,като стъпка за бъдещето на младите хора на България.

Томислав Дончев бе кратък. Европа не е част от проблемите, а решението им за България,каза водачът на листата.Той посочи, че където има страх няма свобода. България има само един път и той не е лесен. Пътят минава през Европа, подчерта капитанът на отбора на ГЕРБ. Той се обърна към присъстващите кърджалийци с думите:”Искам да Ви помоля за вашето доверие!”

Цветан Цветанов подчерта, че ГЕРБ е единствената национално отговорна партия, която брани интересите на страната в Европейския парламент. Листата ни е разнообразна по възраст и етнос,каза още Цветанов.Той посочи,че водач е Томислав Дончев, който като кмет на Габрово е привлякъл 170 млн.лв.инвестиции. Цветанов каза ласкави думи и за останалите кандидати за евродепутати,присъстващи на митинга.

Зам.председателят на ГЕРБ даде думата на областният координатор на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева за заключително слово.

Караянчева посочи,че това са избори,които ще решат дали да бъдем в Европа или в Азия. Червени шамани правят връзка между ГЕРБ и ДПС. Ние сме срещу тираните на ДПС,подчерта Караянчева. Тя посочи ,че герберите са преодолели страха в Кърджали. Според нея БСП е продало града на ДПС за „тази пуста власт”Искаме Кърджалийска област да бъде част от България, заключи Караянчева.

За множеството симпатизанти на ГЕРБ изпълнили площада играха и танцуваха кърджалийката Лили Пенчева,Трио „Сопрано”,Ансамбъл „Българе”. Млади привърженици на Бойко Борисов дойдоха на площада с тениски с неговия лик.Други развяваха партийни знамена.

Георги Кулов

Мнозина спираха Цветанов на улицата
Мария Габриел получи букет цветя за рождения си ден
Томислав Дончев дарява рекламни гривни
Ансамбъл "Българе"повдигна настроените
Екзалтирани млади гербери
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини