Илияна Йотова се срещна с хората от кв.Дебър и се включи в отбелязването на 9 май Деня на Победата и на Европа

С ръкопляскане и изключително топло беше посрещната  от хората в кв.Дебър  Илияна Йотова и споделиха задоволство, че ще я видят отново в сърцето на Европа – Брюксел. Кандидатът за европарламента в листа  №15 очерта пред тях настоящата политическата картина и изтъкна значението на тези избори. „Те са важни, защото от тях зависи дали ще има стабилно управление чрез кабинета „Орешарски” или ще се върнем към хаоса, в който ни остави правителството на Бойко Борисов”, подчерта Йотова. Тя предупреди и за продавачите на надежди като ББЦ, които се родиха в родния политически живот, и за формациите като РБ, готови да се съюзят с дявола, но да влязат във властта.

     „Вотът на 25 май се разглежда от всички политически сили като тест за настоящото управление, но гражданите не искат нови избори за Народно събрания”, сподели Илияна Йотова впечатленията си от обиколките си из страната. Пред дебърци тя отчете част от свършено в Европейския парламент като сподели, че българските социалисти в Брюксел не са изневерили на нито един български интерес, за разлика от представителите на ГЕРБ, които гласуваха против „Южен поток” .

      Първа отговорност на европейските социалисти е да променят Европа и нейното политическо отношение към отделните държави-членки, стана ясно от думите на Йотова. „Имаме най-високата политическа фигура  в лицето на Сергей Станишев, който инициира целенасочената политика за създаването на работни места за младите хора. Имаме и правителство, което предприе редица социални мерки за кратко време, с ясен план за справяне с кризата”- изреди Илияна Йотова. Тя допълни, че с подготвения Закон за възрастните хора ще се увеличат доходите на възрастните с най-ниски пенсии, вдовишките пенсии и тези на инвалидите. „Тези целенасочени политики минават през убедителни резултати на 25 май и победа на социалистите”.

     След срещата в кв. Дебър тя се включи в отбелязването на 9 май – Деня на Победа и Деня на Европа в гр.Първомай. Илияна Йотова,кмета А.Папазов, зам.-кметът и председател на БСП-Първомай  Николай Митков, заедно с десетки  първомайци положиха цветя и венци на паметника на незнайния войн в градската градина както и на мястото където е погребан Анатолии Дроздов. 

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини