Учениците от Електронната жънат успехи и получават награди

За пореден път учениците от ПГЕЕ ,,Кап. Петко войвода’’ показаха знания в различни области и завоюваха призови места.

Ученикът от 11в клас Венцислав Иванов участва и зае трето място в Националния конкурс за Православна поезия и проза на тема ,,Христос Воскресе-радост донесе’’-2014г. организиран от МОН, ОДК- Бургас , Община-Бургас и Сливенската митрополия. Неговото есе бе отличено след десетки творби на участници от цяла България. То акцентира на ,,топлината, щастието, положителните емоции, който носят великденските празници и ценността на християнските добродетели“.

Венци не е единственият участвал през последният месец в национални конкурси. Всички негови съученици от 11в клас - специалност „Компютърна техника и технологии“ със засилено изучаване на английски език участваха в национален конкурс на издателство „Клетт“ за изготвяне на табло на английски език на тема „Градът на бъдещето“. Учениците получиха сертификат за участие, а петима от тях Антон Мингов, Венцислав Иванов, Джанер Мюмюн, Танер Ибрам и Ашкън Халил са отличени с дипломи за достойно представяне и успешно приключил етап от конкурса.

Успешно се представи още един ученик на ПГЕЕ - Сонер Mехмед от 10б клас. От 25 до 27 април 2014 година в гр.Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”. Състезанието е насочено към учениците, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби. То се провежда за четвърта поредна година и в него участваха ученици от 8 до 12 клас в категории: Презентация, Видеоклипове, Графичен дизайн, Frontend Development, Редизайн на уеб сайтове, Фотография и Програмиране. Сонер участва в категория „Презентация” и се представи успешно. В категорията се състезаваха 80 участника.

Има още една награда, с която могат да се похвалят учениците от ПГЕЕ - неотдавна приключи и националния конкурс-викторина ,,По пътя на Бедреддин’’ за ученически текстове, рисунки и мултимедия, организиран от КПД ,,Родно Лудогорие‘‘. В него седем ученика – Алтай Тахир от 12б клас, Георги Чернев и Фахри-хан Емин от 9б клас, Сонер Тунжер и Ертан Хамза от 10б клас, Валентин Вангелов от 10а клас, Онур Сали от 11б клас получиха грамоти за активно участие, парични награди и брой от списание ,,Път‘‘. На специално тържество наградите им бяха връчени от директора на ПГЕЕ инж. Петко Кушлев.

Воеводите участват в още няколко конкурса и с нетърпение очакват резултатите от тях.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини