Елиф с медал по математика, Антония и Мерт – по рисуване

Славейковци постигат традиционни успехи в науката и изкуството.

Елиф Али от 3“в“ с класен ръководител Екатерина Бакърджиева се класира на второ място в Коледното математическо състезание, организирано от СМБ и РУО – Кърджали. След националните и международните си награди за авторски стихотворения и рисунки през последните години, сега Елиф блесна и в точните науки.

Второ място и медал за Антония Николова от 10„в“ класбе присъдено от журито в I-вия национален конкурс за рисунка на тема: ,,Моето благородно сърце“, организиран от НЧ „Светлина-1941г.“, с.Преславципо случай Деня на благотворителността. В конкурса участваха 40 прекрасни творби от 31 населени места в 19 области на страната. Антония е част от групата за занимания по интереси клуб „Палитра“ с ръководител Айлин Тасим – учител в СУ „Петко Рачов Славейков“.

Специална награда за оригинално представяне и грамота от националния конкурс за рисунка „През девет планини в десета“ получи Мерт Алпай Тасим от 2е клас, чиято рисунка впечатли журито. Негов ръководител в тънкостите на изобразителното изкуство е Маргарита Демирева. Конкурсът е организиран от Дирекция „Национален парк Пирин“ и подкрепата на Министерството на околната среда и водите и е посветен на отбелязването на 61-годишнината на „Национален парк Пирин“ със специална инициатива, насочена към младите таланти и природолюбители. Целта на конкурса е да насърчи творчеството на децата и учениците във възраст от 3 до 19 години и да представят чрез своите творби красотите на Пирин планина през техните очи. Темата по която рисуваха учениците бе „През девет планини в десета“.Тази години в конкурса се включиха 1191 участника на възраст от 3 до 18 години от цялата страна. Организаторите споделят на сайта си:„Получихме прекрасни творби и класирането им на призовите места затрудни максимално журито“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    Браво
    3 0
    10:02, 17 яну 2024
    Браво на Демирева, браво на Айлин, поздравления и за другите, за труда на всички!А как е пропуснат КимЧенУн?
  • 2
    23
    23456
    3 0
    13:05, 17 яну 2024
    Да, да, хората добре помнят делата му предател на интересите на кърджалийци на кликата на Асан ДПС, за личен джоб
  • 3
    Пр
    Право на отговор
    2 0
    03:24, 18 яну 2024
    Вярно, той не е в Общ. съвет. Там са издънките му, двете морално не легитимните, далавереджийките, уйдурмаджийките МИ 2019 и 2023
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини