Забележителни успехи по английски език за учениците от Езиковата гимназия

На 11 май, по време на най-голямото събитие за Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Деня на Кеймбридж 2024 г., провела се в х-л Балкан в град София,се състоя тържествена церемония по награждаване на учениците и техните ръководители, класирали се в националния кръг на международното състезание KangarooGlobalLinguistics (KGL). През месец март ученици от цялата страна взеха участие в националния кръг на престижния форум, на който бе домакин ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Деветокласникът Борислав Кондаклиев, в най-високото ниво B2, е на трето място със 107,5 точки, а Берин Шабан от 10.клас е със завидните 90 точки. В ниво В1 АлейнаСамиева от 9. клас получава 92,5 точки, а Адлен Исмаил от същия випуск – 87,5 точки. Осмокласникът Симеон Павлов в ниво A1 Senior e с 6-и резултат от 114 точки.Ученицитесе пребориха с над 7300 участници в състезанието от най-добрите училища, езикови школи и центрове в страната. Заслуга за успехите им имат и техните учители Динко Георгиев, Снежана Христова и Дора Тодорова.

В художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата за пореден път клипът на ЕГ „Христо Ботев“-„Beautyandthebeast“ в изпълнение на талантливата Елица Ламбеваот 10. клас, бе високо оценен от журито, което му отреди престижното трето място.

Възпитаниците на Гимназията се представиха достойно и на олимпиадата по английски език на МОН. Тази година националният кръг се проведе на 23 март във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в град София. Участие в трета група взеха Елисавета Добрева и Берин Шабан от 10.клас с преподавател Снежана Христова, като Берин за втора поредна година се класира за национален кръг.  Олимпиадата по английски език е истинско предизвикателство. Това е изпитание, което не е лесно за преодоляване и участието в национален кръг е признание за труда на учениците и техните учители. В съвременния глобален свят езиковите знания и умения са по-важни от всякога за успешната реализация на всеки млад човек. На олимпийците бяха дадени грамоти за достойно представяне и постигнати високи успехи - доказателство за положените труд и усилия.

Ръководството на Гимназията изказва своята благодарност за постиженията на учениците и техните учители и им пожелава още много покорени върхове в чуждоезиковото обучение!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини