“Кауфланд” стъпи в Кърджали, предлага 18 000 артикула

Витрините с местна продукция

Над 18 000 артикула ще предлага на кърджалийци хипермаркета на немския концерн “Кауфланд”. Сред производителите зареждащи, магазина са и джебелската фирма “Мусан”. Общо около 75% от предлаганите стоки са от български производители. 85% от оборота е на български стоки. Това съобщи при откриването на хипермаркета в Кърджали председателя на Управителния съвет на “Кауфланд-България” Димитър Спасов. Той посочи,че магазинът е 47 в България и е част от веригата от 1100 магазини на концерна в света.

Хипермаркета в Кърджали е най-модерният в страната. Той се отличава с нова иновативна екологична технология на отопление. Тя не използва горива като газ, дизел или въглища, а излъчваната топлина от хладилните витрини. Топлият въздух се вкарва в подово отопление. Ново е и осветлението и концепцията за стелажите.

От “Кауфланд- България” гарантират, че предлагат 1000 артикула на най- ниска цена в Кърджали. Ако са сгрешили връщат парите на клиента. Той получава малък подарък. Подарък получава и клиент, който е попаднал случайно на продукт с изтекъл срок на годност, както и такъв,чакал повече от пет минути на касата.

Основни наши конкуренти са “Билла” и “Лидъл”,но се надявам и те да имат своята ниша.Ние сме насочени към жителите на областта.Не се осланяме на гръцки клиенти,но ще ги посрещнем, както и останалите, подчерта Димитър Спасов.

Той коментира последните изявления на премиера Орешарски, който намекна, че чуждестранните вериги от хипермаркети в страната крият ДДС. Според Спасов за миналата година “Кауфланд -България” са платили 200 млн.ДДС и са били на трето място по платен корпоративен данък.

На кратката церемония по откриването на хипермаркета в Кърджали кметът Хасан Азис посочи, че в един слъннчев ден придобиваме слънчев магазин. Той определи инвестицията на Кауфланд в града като гаранция за добрия бизнесклимат.Кметът посочи,че интересът на веригата към Кърджали е от 7 години. Радвам се че това е поредната чуждестранна инвестиция, отбеляза Хасан Азис. Той похвали търговците, че голяма част от продукцията е българска и ги насърчи да купуват от местни фирми. Като кмет съм ангажирам да подкрепям местните производители и търговци. В същото време присъствието на “Кауфлранд” придава друг лице на града ни,посочи градоначалникът.То е привлекатнелно за инвеститорите,натърти Хасан Азис.

Георги Кулов

Прерязване на лентата
Димитър Спасов показва на журналистите магазина
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини