Необичайни часове за децата на Конево в Кърджали

Необичайни са часо­вете по биология и здравно образование в училище "Гео Милев" в село Конево благо­дарение на учителка­та Елена Топалова и съвместната работа с Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и БЧК. Наскоро децата научиха как се оказва долекарска помощ при спиране на сърдечната дейност, при счупвания, кръво­излив и кръвотечения. Пепа Чолакова, екс­перт "Младежки дей­ности" към БЧК в Кър­джали, им показа как да разпознават симп­томите на инфаркт и какво да правят при спиране на сърдечна­та дейност на пост­радал. Нагледно ги запозна и с правила­та за спиране на кр­вотечение.

Часовете, посвете­ни на храносмилател­ната система, се про­ведоха в Дома на здра­вето в Кърджали със съдействието на Златка Лапанова, гла­вен експерт в РЗИ. Неслучайно болшинст­вото избират бъдеща­та си професионална ориентация в област­та на биологията. За това са допринесли и училищния Клуб "Здраве" със съдействието на Лапанова и Клуб "Млади приятели на БМЧК" с помощта на Чолакова. незабравими. В тях се включиха старши екс­пертът Пърличева и преподавателят от Учителския инсти­тут доц. Петър Хаджинаков.

Нестандартни и оригинални часове! Изключително инте­ресни! Искаме още! Такова беше мнение­то на учениците, тръгвайки си обратно за Конево. Очаквания­та им са високи, но това не плаши учите­лите им, защото са решили да направят училището си модер­но, нестандартно и привлекателно, заявя­ва учителката Елена Топалова.

Най - голямата из­ненада за учениците обаче поднесе млади­ят учител Ерай Саид в часовете по българ­ски език и литерату­ра. За класна стая им послужи кафе-клуб "Библиотека ". Ориги­налният интериор ги въведе неусетно в те­мата на часовете по литература "На ка­фе", посветени на Блага Димитрова. Презентацията за живота и творческия път на поетесата направиха часовете

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини