Боровинков чийзкейк

Боровинков чийзкейк

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Боровинките измийте добре и ги накиснете във вода предварително, като може да смажете няколко плодчета, за да се оцвети водата.

Шоколадовите или какаовите бисквити смелете в блендер или кухненски робот или просто ги натрошете много добре. Смесете ги постепенно с разтопеното масло, 1/2 ромова есенция и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Разстелете я по дъното на подходяща форма, като направите равен блат. Сложете желатина да набъбне в необходимото количество вода, като използвате тази на боровинките.

Разбийте до гладка смес крема сиренето, захарта, сметаната, изварата, 1/2 ромова есенция, като може да добавите мъничко прясно мляко. Разтопете желатина и щом се поохлади леко при непрекъснато бъркане го добавете към крема.

Излейте млечната смес върху блата и напускайте подсушени боровинки. Отгоре може да сложите няколко лъжици сладко от боровинки и с помощта на вилица или нож да направите няколко движения за украса.

Внимателно сложете боровинковия чийзкейк в хладилник за една нощ, за да стегне. След това поръсете с още боровинки отгоре и поднесете.


Източник: gotvach.bg

Последни новини