Зодиак: Конят обича смелите

В мъдрия китайски календар 2014-а е годината на синия дървен кон. Конят е седмият сред 12-те животински знаци в хороскопа, а неговата година започва на 4 февруари.

Символ е на движението, динамиката, напорист и с огнена страст. Свързва се с любовта, пътуването и бързия успех. Конете обичат конкуренцията и надпреварата. Свобода, страст и лидерството - това са любимите му стихии. В китайската астрология на петте елемента конят е свързан с огъня, червеното и топлината. Китайците винаги са свързвали язденето с благороден ранг - затова през тази година обръщайте внимание на облекло, стил, маниери. Духът на коня е признат за емблема на китайския народ - символ е на енергичния стремеж към прогрес. В китайската астрология на 5-те елемента Конят попада в огнената група. И е най-силното огнено животно. Когато Конят срещне Тигър и Куче, се образува още по-силна огнена комбинация и страстна любов.

Годината на Коня е период на крайността - или страховит възход, или падение. Причината е в екстремността на животното - то може да предизвика несравнимо удоволствие, ако човек се задържи на могъщия му гръб, но и катастрофа, ако падне, повлечен от скоростта. Конят е жизнелюбив и обича оптимистите, работливите, хората с размах и амбиции. Животното е експерт в прескачането на препятствия, тоест чакат ви отдавна жадувани победи. Бариери от миналото ще изчезнат, надеждата ще се върне, стига само да проявите дисциплина и усилия. Годината на Коня е справедлива - в нея съдбата няма почти никаква роля, а резултатите зависят само и единствено от собствените сили. Ако има клопки, то те са отворени вътре във вас, ако пък постигнете успех, то той се дължи на усърдието и страстта ви.

Кариера: Мечтателите с предимство

Синият дървен кон покровителства всеки опит за пробив, успех, кариерни достижения. Конят обича движението и скоростта; отблагодарява се на дръзките, пренася ги далеч, ако умеят да се задържат, и укротяват бързото темпо. Синият дървен кон не понася мързеливците и всяка леност ще бъде наказвана многократно повече, отколкото през миналите години. За сметка на това хората, които полагат усилия и умеят да стават след всяко падане, ще бъдат възнаградени. Годината е благоприятна за хората с творчески професии - музата каца с по-голяма честота на рамото, а ключът към всеки успех са нестандартните решения. Конят помага на всеки, който успее да прогони предварителния си песимизъм - финансова криза, бедна държава, битови трудности. Необходимо е да мислите в широта и хоризонт - любимата гледка за очите на красивото животно. Настъпва период, в който трябва да повярвате в най-смелите си мечти; дребнавите амбиции ще получат дребно възнаграждение. Сега е моментът да се откажете от едно от най-глупавите схващания - "човек трябва да се радва на малките неща". Не че е грешка, но за този астроложки знак малките неща са напълно неестествени и не попадат в звездния му "таргет".

В годината на синия дървен кон се налага да действате бързо и да се доверявате на своята интуиция. За тези от вас, които имат собствен бизнес, сега е моментът да вземете неочаквани решения и да се понесете към успеха. Останалите могат да разчитат на неочаквано повишение в службата. Случи ли се това, не се колебайте да го приемете, но не забравяйте, че само трудолюбието и постоянството могат да затвърдят успешната ви кариера. Тези, които тръгнат по пътя на самоусъвършенстването и преквалификацията, също ще бъдат покровителствани от благородното животно. И най-важното: никога не отлагайте задачите. Конят е особено отмъстителен към всеки, който проточва във времето решенията си.

Здраве: Пазете нервите

Повечето болести в годината на Коня идват от нерви. Понеже той е инатливо, страстно и вихрено животно. Необходимо е да минимизирате стреса до нисък праг. Ако професията ви е свързана с твърде много напрежение, което така или иначе не може да премахнете, то си създайте буферна система. Например: театър, кино, разходки. Както и дни, прекарани в лежене и гледане на филми или леки спортове. Необходимо е постоянно да намирате улеи, в които негативната енергия да изтече. Избягвайте опасните "лечители" - алкохол, наркотици, запиване до късно в кръчмите. Оставете бохемските идеи единствено за петък вечер - ако прекалите с купоните е възможно да постигнете обратен ефект и да си докарате болести и неразположеност. Семействата трябва постоянно да търсят компромиси - през следващите 12 месеца ще се наложи всеки да укроти собствения си инат, така както се укротява и опитомява самото животно. Бъдете свръхвнимателни със силовите спортове - големите натоварвания във фитнес залите или прекалено изтощително бягане могат да предизвикат физически сривове. Годината е благоприятна за раздвижване от по-мек тип: танци, лек джогинг, аеробика.

Препоръчват се чести медицински прегледи. Бъдете внимателни, за да избегнете неочаквани наранявания от ножове и други остри предмети. Преяждането може да ви докара сериозни проблеми - нека последния път, когато сте прекалили с храната, да е приключил с новогодишната нощ. Конят е честолюбиво животно, нуждае се от хубав въздух и простор - затова проветрявайте, подреждайте и чистете често дома си. Може да изтеглите пролетното почистване още през януари и февруари. Годината е прекрасна и за тези, които биха искали да станат вегетарианци - ще се чувстват по-добре без месо, тъй като конят е тревопасно животно.

Любов: Страстни авантюри

Конят е свързан с огъня, топлината, страстта. И съответно покровителства всеки, който реши да се отдаде на дълбоките чувства, желанието и крайните емоции. Секс, любов, семейство - без значение от нюанса на връзката, животното е благосклонно към всички, изживяващи силни емоции. "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват" - думите на Шекспир са особено актуални през тази година. Вслушайте се в емоциите и сърцето си - конят е особено силен в интуицията и инстинктите. Годината обаче носи и една опасност и тя е за семействата. Тъй като страстта може да тръгне в неприятната посока на изневерите. Опитайте се да поддържате любовния огън вкъщи, за да се справите с риска от залитания другаде.

Качества и недостатъци

Родените в някоя от следните години - 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 - носят куп интересни специфики. Хората, проплакали в тази 12-годишна дистанция, са изключително обиграни в комуникацията - те са сладкодумни, умеят да водят преговори, обичат вниманието и светлината на прожекторите. "Конете" са умни, добри към околните и са силно социално зависими. Те са весели, проницателни, земни и страшно упорити. Често се превръщат в душата на компанията, а посрещат всяка аутсайдерска позиция със силна депресия. Суперактивни са във Фейсбук, ценят приятелствата и обичат шума и светската суета.

Любовта на "конете" към всякакво социалничене обаче носи и няколко рискове. Като например типичното нетърпение, свободолюбивост, неспособността на компромис. Родените в тези години са страстни, трудно търпят чуждото мнение и желанието им да се наложат често може да се превърне в прекалена надменност.

Несполуката може да ги доведе до краен песимизъм. "Конете" се стремят към престижни и добре платени професии и са склонни да занемарят личните си желание в името на доброто им позициониране в обществото. Големият проблем на тази "порода" е навикът им да се захващат с десетки неща накуп, а после да изпадат в паника заради това, че не са успели да завършат проектите си. Мъжете, родени в годината на Коня, ще се радва на добра и успешна година. Родените през есента или зимата имат шанс за печалба от лотарии и залагания. Несемейните жени пък имат реален шанс за нова връзка, която да прерасне в брак. Годината е благосклонна и за промяна професията им, ако са недоволни от досегашната си.

Подкова и дърво вкъщи

Добре е да закачите някъде близо до входната врата подкова. Тя е не просто символ на коня, а и на късмета и успеха. Сложете навсякъде в дома си различни изделия от дърво - дъски в различна форма, лъжици, чаши, фигурки, бамбукови подложки. Това ще зарадва синия кон и ще ви помогне да се сближите с него.

Символи

Да се носят кафяво, жълто, лилаво

Избягвайте: бяло, синьо и сиво

Печеливши числа: 2, 3, 7

Избягвайте: 1, 5, 6;

Съвместимост: тигър, овца, куче

Избягвайте: плъх, вол, заек

Известните

Темпераментни, красиви, със страхотни артистични заложби. Такива са известните, родени под закрилата на китайския Кон. В списъка на знаменитостите с такъв знак са Арета Франклин, Теди Рузвелт, Барбара Стрейзънд, Дензъл Уошингтън, Шопен, Дейви Крокет, Ела Фитцджералд, Рембранд, Синди Крауфорд, Синтия Никсън, Аштън Къчър, Ема Уотсън, Кейти Холмс, Чингис Хан, Опра Уинфри, Пол Макартни, Харисън Форд, Джейсън Бигс, Джери Зайнфелд, Джон Траволта, Марио Балотели, Дейвид Камерън, Ангела Меркел, Клинт Истууд, Шон Конъри, Майк Тайсън, Мохамед Али, Христо Стоичков, Любослав Пенев.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини