Момче умря заради кон на пътя, наказаха баща му

Съпрузи от Николаево, изгубили сина си при катастрофа, са осъдени на мизерия. 15-годишното момче умира заради излязъл кон на пътя, но наказан е баща му.

На 18 май м.г. Павлин и 35-годишният му баща Пламен тръгнали за Стара Загора, за да транспортират момче до болницата там. На връщане - около 22.55 ч., на пътя между Мъглиж и село Дъбово пред форда, шофиран от бащата, внезапно изскача кон. Ударът е много силен, а момчето е откарано с тежка черепно-мозъчна травма в старозагорската болница, но лекарите не успяват да го спасят.

Делото се води срещу неизвестен извършител, а след като разследващите не откриват собствениците на коня, шофьорската книжка на бащата е отнета за 10 месеца, въпреки че той не е карал с превишена скорост, нито е употребил алкохол. С това реално е отнета и прехраната на почернените родители, съобщи bTV. 

Бащата е шофьор и изкарва пари с два камиона, купени на кредит. Ако спре работа, семейството ще загуби жилището си и е обречено на мизерия. 

"Конят се врязва директно в колата, защото страничните стъкла стоят. Само таванът е отрязан, минал е през Павлин. Аз детето си не мога да го върна, но искам да намерят собственика на коня. Да го открият и присъдата му да бъде да обезопаси целия участък", разказва почернената майка Радостина Василева.

Кметът на град Николаево – Косьо Косев, също е шокиран от присъдата, а местните хора са готови дори на протест.

"Загубата е огромна, но аз се изненадвам, че именно бащата е този, който е обвинен и на който се налага присъда. В чисто човешки аспект, пък и като кмет, ще подкрепя това начинание на моите съграждани", коментира Косев.

Бащата на Павлин отказа да говори пред камера. 

Съдебното решение ще бъде обжалвано на 6 февруари.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини