Европейска кампания раздвижи Кърджали

Славейковци от всички възрастови групи се включиха в Европейската кампания, подчинена на мотото „Сега да се движим” (Now we move). Беше проведена волейболна среща между деветокласниците от „СОУ Петко Рачов Славейков” и Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, а осмокласниците участваха в излет до Юмрук Кая, съчетан с регата по язовир Студен кладенец. Още по-малките участници от 5 и 6 клас участваха в щафетни игри и посетиха съответно Каменната сватба и Брош. 

Европейската седмица на движението и спорта приключи. Тя се проведе за втора година и в нея взеха участие всички страни от Европа. Официалното представяне е през 2015 година, а проведените досега дейности са за подготовка и насърчаване. Тя се провежда в няколко сектора: спорт, здравеопазване, образование и градоустройство, и подтиква хората към грижи за по-добра физическа форма. Тази година нашият град също се присъедини към седмицата, която носи наименованието "Да раздвижим България".

Знае се, че славейковци са първенци в образованието и спорта, но Европейската седмица предизвика такъв голям интерес сред тях, защото видяха новите възможности, свързани най-вече с градоустройството. Младежта на Кърджали мечтае за повече места, където да спортува и да се развива. Мечтае за велоалея, за фитнес на открито и спокойно място за джогинг. Ето защо дори седмицата да приключи, ние няма да спрем да се движим!

Галина Костадинова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини