5 °C

ФИ.КОМ 6

Съюзник на Костов иска изхвърлянето на Касим Дал от Реформаторския блок

Сезгин Мюмюн

Дългогодишният съюзник на основателя на ДСБ Иван Костов-Сезгин Мюмюн поиска изхвърлянето на партията на Касим Дал от Реформаторския блок.Сезгин Мюмюн,който е председател на правозащитната федерация „Справедливост-България” внесе чрез Командира в българския парламент декларация осъждаща Възродителния процес.Дал не участва в гласуването й в Народното събрание.Това е повод Мюмюн да смята,че действителният лидер на Народна партия”Свобода и достойнство” не се грижи за правата на мюсюлманите в страната.Затова и Мюмюн настоява в писмо пред настоящия лидер на ДСБ Радан Кънев да се разграничи от Касим Дал.Привеждаме целия текст на писмото:

До г-н Радан Кънев

                                                 Председател на ПП ДСБ

                       гр.София

          Уважаеми  г-н Кънев,

    От името на ръководството на Гражданска организация „Федерация Справедливост-България”  искам да изразя нашата признателност към ПП ДСБ и лично към г-н Костов, по време на неговия мандат  Република България ратифицира „Рамковата конвенция за защита на националните малцинства”, също така г-н Костов и депутатите от ДСБ са инициатори и вносители на  приетата от Народното събрание  историческата Декларация от 11.01.2012г., осъждаща т.нар.”Възродителен процес”.

Мнозина ще се запитат защо  толкова настойчиво  желаехме да бъде приета тази декларация. Защото при всички наши срещи и българи и турци я подкрепяха безусловно. Всички те искаха от лицето на Република България да бъде изчистено срамното петно лепнато от тоталитарния режим. Не случайно текстът на декларацията е списван от българи и турци. Той е колективно дело на съмишленици. Съмишленици го гласуваха и в Народното събрание. Хора убедени в ценностите на демокрацията. Тук искам специално да отбележа ролята на съпредседателя на Синята коалиция г-н Иван Костов, който внесе текста на Декларацията в пленарната зала на българския парламент. Изненадващо седемнадесет депутат от ДПС не подкрепиха Декларацията.

    Искам да Ви алармирам , че в Реформаторския блок, който се сформира в дясното политическо пространство и на който бок ДСБ е член, влиза Народната партияСвобода и достойнство  с лидери Корман Исмаилов и Касим Дал, които не гласуваха „Декларацията осъждаща насилствената асимилация на  българските мюсюлмани”.

    Считаме, че политическите формации в дясно, трябва безусловното да възприемат международните документи, гарантиращи правата на човека и преди всичко Рамковата конвенция за защита на националните малцинства, да работят за хармонизиране на отношенията между различните етнически общности в Република България. Подкрепата за Декларацията е ясен белег за ценностите, които изповядва една политическа партия.

    Моля за Вашата официална позиция, дали в реформаторския блок има място за партии, които чрез своите действия не подкрепят и не показват убеденост  в ценностите на демокрацията.

    Убедени сме ,че десните партии винаги са били за решаването на проблемите на етническите малцинства в България.

София                                                                           С уважение:

21.08.2013г.                                                                                        Сезгин Мюмюн

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020
Последни новини