Здрава битка за сметта на Кърджали,голямо надцакване за 20 милиона

Титан продължава да се грижи за зелените площи

Община Кърджали отмени обществената поръчка за сметопочистването и сметосъбирането  на Кърджали, която бе на стойност 20 млн.лева за пет години. Това съобщи за Кърджали бг вести кметът Хасан Азис. Главният юрисконсулт на общинска администрация Крум Трингов поясни, че причината за отмяната на обществената поръчка са технически грешки в документацията, допуснати от експерти на общината. Прекратихме процедурата.Ще  обявим нова през тази седмица, сподели още юристът. Той подчерта, че няма връзка между прекратяването на процедурата и внесената в Комисията за защита на конкуренцията жалба от една от фирмите, закупили тръжна документация. Трингов поясни,че старозагорската фирма „Нелсен чистота” е сезирала КЗК за недопустими условия в раздела „Технически възможности” на кандидатите. В обществената поръчка се изисква кандидатите да притежават валиден лиценз за превоз на товари, издаден по закона за автомобилните превози.”Нелсен чистота” атакува това изискване като противозаконно, защото според този закон в режим на регистрация подлежи обществения превоз на пътници и товари, но не и специфичната дейност на сметоизвозването.

   Три са фирмите, които ще си оспорват правото да събират и извозват сметта на Кърджали. Това са „Зауба”, която в момента изпълнява тази дейност,” Титан Клинър”, която все още поддържа зелените площи на Кърджали и старозагорската „Нелсен чистота”.

  С най големи шансове се сочи „Зауба”зад която стои мастодонтът „Волф”. От „Титан Клинър” също не се предават. Те осъдиха на първа инстанция общината да им плати над 2 млн.задължения натрупани през последните години.

Георги Кулов

Техниката и бобрите на Титан са неизползваеми за сега
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини