Температурите леко падат, вятър носи захлаждане

Преди обяд по-значителна облачност ще има над северните и източните райони, а след обяд и над останалата част от страната и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони и с гръмотевици.

Днес от североизток, със слаб и умерен вятър, ще продължи да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 23-24° в североизточните райони до 32° в югозападните. В София около 26°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за агенция "Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максимални температури ще са между 25 и 28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северен вятър.

Максимална температура на1200 метраще е 20°, на2000 метра- 13°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини