Цацаров кара хасковски прокурор да разследва колеги за чадър над кмета

Сотир Цацаров

Сигнал от Хасково до главния прокурор Сотир Цацаров е бил върнат в хасковската окръжна прокуратура и разпределен на обвинителя Георги Гешев. Куриозното е, че в сигнала до Цацаров се твърди, че именно в окръжното обвинение е разпънат чадър на кмета Георги Иванов. Така на практика Георги Гешев трябва да разследва колегите си.

Сигналът е бил изпратен в София преди месеци, придружен с подписката, стартирала през месец март тази година за оставка на градоначалника. По думите на Гешев в него били описани много преписки срещу кмета, минали през прокуратурата – за хотела на сина му, за шведската техника, за други публично известни случаи. Освен това от главния прокурор се искало да назначи „външен, компетентен и честен прокурор“, който да провери дали хасковските обвинители не са разпънали чадър над градоначалника.

„Дадох си отвод пред апелативната прокуратура в Пловдив. Заявих, че макар да се считам за „честен и компетентен“, не съм „външен“. От апелативна прокуратура обаче отхвърлиха отвода ми“, заяви за Haskovo.net Георги Гешев. Той добави, че е прекратил преписката срещу кмета.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини