Математици доказаха, че има ангели-хранители

Ангелите-хранители наистина съществуват, твърдят в свое странно проучване руски специалисти. То показва, че хората много по-често от обикновено връщат билети или закъсняват за самолети, които след това се разбиват.

Ръководеният от математика Валери Исаков екип изследвал статистически данни от международни полети. Оказало се, че през последните 20 години от полетите, завършвали с катастрофа, са се отказвали с 18% повече хора, отколкото от другите полети.

"Ние сме само математици, които са открили ясна статистическа аномалия. Но мистично мислещи хора може да я свързват със съществуването на някаква по-висша сила", коментира Исаков, цитиран от "Всеки ден".

Още през1958 г. американският изследовател Джеймс Стаунтън разглеждал статистиката на железопътните и въздушните катастрофи. Той открил, че влакове и самолети, които катастрофирали, били запълнени средно само на 61%, докато в благополучните транспортни средства тази цифра била 76%.

Изследванията на Стаунтън направили впечатление на култовия американски хорър писател Стивън Кинг. Той на свой ред проучил самостоятелно катастрофа на самолет на "Маджестик еърлайнс", при която всички пътници и екипажът загинали.

Под прикритието на журналист той се обадил в офиса и помолил да му кажат колко човека със закупени билети в края на краищата не са летели. Оказало се, че са 16. В същото време от авиокомпанията обяснили, че такива пътници обикновено не са повече от трима.

Най-често срещани обаче са инцидентите, при които съдбата или някаква друга висша сила оказват по-голямо влияние върху хода на събитията от човешката интуиция.

Пример са четирима програмисти от Екатеринбург. Те много искали да се качат на злополучния полет на "Рус Еър" в Петрозаводск, завършил с над 40 загинали.

Преди това програмистите трябвало да летят до Москва. В крайна сметка не успели, защото полетът им постоянно бил задържан. Програмистите дори се обадили в "Рус Еър" и поискали отлагане на полета от Москва, но авиокомпанията отказала.

Разочарованите компютърни спецове се прибрали по домовете си, а на следващата сутрин прочели във вестниците за щастливо пропуснатата катастрофа.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини