Бронзов медал за ботевци от града на люляците

Математиците на ПГПЧЕ „Христо Ботев“, град Кърджали сред най-добрите в страната

В продължение на три дни над 200 ученици от цялата страна се конкурираха със знания, интелект и логическа мисъл на Националното  състезание по математика между езиковите гимназии.

Ловеч – градът на люляците, бе домакин на  традиционната надпревара и на юбилейното двадесето издание се състоя същински дуел на математическата мисъл сред гимназистите полиглоти. Младежите доказаха, че по нищо не отстъпват на съучениците си от математическите гимназии и се справиха блестящо с решенията на нелеките задачи.

Павел Сарлов от десети клас – грабна бронзовия медал и се изкачи в челната тройка след представителите на Американския колеж в София. Отборът на гимназията също се представи достойно, чиито представители само се наредиха само  на няколко точки  от призовите места.

На тържественото връчване на наградите, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към участниците с думите: „Пожелавам Ви да се реализирате по начина, по който мечтаете, да работите успешно за постигане на целите си.“

Това постижение е повод за гордост и е морална награда за неуморния труд на учителите по математика, които умело и сърцато разкриват тайните на математиката на своите възпитаници, а те, от своя страна, постигат отлични резултати на национални и международни състезания.. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини