Награди за малки и големи математици

В Актовата зала на Езикова гимназия „Христо Ботев“ - домакин на Коледното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците – секция Кърджали, се проведе награждаването на първенците от първи до седми клас.

В навечерието на коледните празници се състоя любимото за всички ученици - и малки, и големи, състезание. В надпреварата се включиха близо 500 участници от Кърджали, Момчилград, Кирково и Крумовград.

Представителят на РУО – г-жа Ангелина Костова, връчи на първенците 8 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала и грамоти, а шестима първокласници бяха удостоени с грамоти за отлично представяне на коледната математическа надпревара. Наградените ученици получиха и предметни награди, а за всеки участник бяха предвидени сертификат и сувенир от състезанието.

След наградите за малките математици дойде ред да бъдат поздравени и възпитаниците на ЕГ„Христо Ботев“, постигнали високи резултати на провелия се в края на месец ноември XXI Областен математически турнир „Перперикон“ – Кърджали, 2022 година.Госпожа Даниела Павлова - директор на Гимназията, връчи на отличилите се двадесет и двамаботевци поздравителни адреси от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, гр. Варна. Това даде възможност на нашите ученици да кандидатстват в  единственото по рода си учебно заведение в страната в специалност по избор без участие в конкурсна процедура.

Залата бе изпълнена с щастливи млади математици и още по-щастливи и доволни родители. Пожелаваме нови успехи на следващите математически състезания! Поздравления за учениците и техните учители!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини