Шести пореден случай на ухапване от змия в региона, пострада мъж от Хаджийско

Шести пореден случай на ухапване от отровна змия за това лято регистрират на територията на областта от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Всички пострадали са получили адекватна помощ на място от екипите на Центъра. Веднага им е бил поставен противозмийски серум. Докарани са в многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Атанас Дафовски” за наблюдение на реакциите от ухапването и инжектирания серум. Във всеки филиал на Центъра в областта има ампула със серум.  След употребата й,  веднага се зарежда с нова ампула.

Последният ухапан е мъж на 35 години от с.Хаджийско. Сигналът е постъпил в 20 часа на 30 юни.  Веднага екип на Филиала във Фотиново го е инжектирал.  В 20,05 минути линейка е тръгнала за Кърджали за да докара в болницата ухапания.

Не сме транспортна фирма.  Нашите екипи оказват спешна помощ на място.  Често ние сме тези,  които обслужваме гражданите и поради липса на лични лекари.  Не бива да неглижират дейността ни.  В Центара сме 232 души,  които реагираме на над 200 случая на денонощие,  подчерта за Кърджали бг вести шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини