Изваждат от експлоатация стари пещи от ОЦК - Кърджали

Започва модернизацията на цинковото производство в ОЦК - Кърджали, става ясно от официално съобщение от един от новите собственици на предприятието - "Хармони 2012". От експлоатация ще бъдат извадени индукционни пещи, които са част от старата линия за производство на цинк. 

От компанията уточняват, че пещите са произведени преди 25 години и са неефективни и остарели в технологично отношение. По тази причина те няма да могат да бъдат използвани в новото цинково производство. Освен това пещите са и в лошо техническо състояние.

Според плановете на „Хармони 2012” в оловно-цинковия комбинат ще бъде изграден изцяло нов топилен цех, който ще отговаря на всички съвременни технологични, екологични и производствени изисквания, които са заложени като основни критерии при избора на главен изпълнител.

Припомняме ви, че "Хармони 2012" стана собственик на част от активите на кърджалийския металургичен завод. Компанията инвестира 8,6 млн. лева за покупката на цинковото производството. "Хармони 2012" е регистрирана на Вирджинските острови, а в България нейн представител е 31-годишният Илия Цанов. 

Оловното производство в ОЦК пък беше закупено от Първа инвестиционна банка

Източник: http://www.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини