Турхан Гьокбайрак е новият наставник на “Юнак”

Турхан Гьокбайрак ще бъде новият треньор на мъжкия и детския футболен отбор на „Юнак” от Ардино. Досегашният наставник Ферди Велиев става негов помощник. Това съобщи президентът на клуба Джейлян Муталибов преди тренировката на отбора на градския стадион. Той уточни, че е предприел рокадата след разгромната загуба на ардинци през уикенда срещу „Джебел” с 0:6 в първия пролетен кръг от областното първенство.

„Въпреки че ни е много тежко след неприятното поражение, сега трябва да гледаме напред “, заяви Муталибов. Според него новият наставник Турхан Гьокбайрак, който е с лиценз УЕФА, ще намери верния подход, защото отборът има потенциал и трябва да го разгърне.

„Конкретни цели за класиране пред момчетата не са поставяни. Клубът залага на млади играчи и ще държи на развитието им. Ще играем във всеки един двубой за победа”, допълни още Муталибов.

За 62-годишният турски специалист Турхан Гьокбайрак това ще бъде втори период като наставник на „Юнак”, след края на сезон 2011/2012. Официалният му дебют ще е в неделя в Ардино, в двубой от поредния кръг на областното първенство срещу тима на „Искра” от Черноочене. Той сподели, че с удоволствие е приел отправената към него покана от президента на клуба Джейлян Муталибов отново да поеме отбора. Искам все повече деца и млади хора от района да обикнат футбола като спорт. Ардино да бъде център на спортни събития. Да се проведат футболни турнири”, заяви Турхан Гьокбайрак

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини