Доган открива кампанията на ДПС, започва от Кърджали

От Кърджали традиционно ще започне и ще приключи предизборната кампания на ДПС. Вероятно на митингите ще е почетният лидер Ахмед Доган. За първи път от 1989 г. Сокола вероятно няма да е депутат и няма да води листа. След като се оттегли от лидерския пост и посочи за приемник Лютви Местан, Доган решил да доведе всичко до край и да излезе и от Народното събрание, разказали депесари пред „Стандарт“. Не напускал политиката, а щял да помага отстрани.

Листата в Кърджали ще е добре балансирана. Втори след Местан ще е досегашният депутат Неджми Али, който с единия крак е в отбора на младите, а с другия – на опитните. Трети вероятно ще е бившият МВР шеф Раиф Мустафа, който минава за човек на несменяемия лидер на областното ръководство на ДПС в Кърджали – кмета на Джебел Бахри Юмер. Четвъртата позиция е за жена. Битката е между бившата шефка на младежкото ДПС Салиха Емин, която дълго бе в екипа на аграрното министерство, когато то бе в ръцете на ДПС. Конкурент й е бившата просветна зам.-министърка в тройната коалиция Мукаддес Налбант. Макар да е сред любимките на Местан, тя можело да отпадне. В сметките влизал  Ерол Мехмед, зам.-кмет по образованието на Момчилград, който е и в квотата на алианите. Засега от парламента отпадали ексдепутатите Ремзи Осман и Юнал Тасим.

Напрегната била ситуацията в Силистра. Местните не искали нито един от досегашните трима депутати – Камен Костадинов, Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Последните двама вероятно няма да са в следващия парламент, а Костадинов ще води във Враца. Любимката в района Филиз Хюсменова е евродепутат и не напуска мястото от партийни съображения – ако тя избере българския парламент, следващ в листата за Брюксел е Корман Исмаилов. Той бе изключен от ДПС с Касим Дал и в момента е лидер на създадената от него партия.

Затова за Силистра се спрягат Рамадан Аталай или зам.-шефът на ДПС Рушен Риза. Той можело да води и в Добрич, откъдето депутат досега бе Исмаилов. В Търговище, откъдето е Касим Дал, първи в листата на ДПС ще е досегашният депутат от района Тунчер Кърджалиев. В Русе първа ще е Емел Етем, в Плевен – Митхат Метин, във Велико Търново – Хасан Хаджихасан, в Бургас – Джевдет Чакъров, във Варна – Йордан Цонев, в Смолян – Мустафа Карадайъ, в Шумен – Христо Бисеров.

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини