„Обредни дейности” се жалват от патоанатома д-р Маринов

Моника Атанасова

Във връзка с изявлението на пресцентъра на МБАЛ „Ат. Дафовски”, озаглавено „Вражда между погребални агенти предизвика скандала за починалата жена” бих искала също да взема отношение, тъй като в качеството ми на директор на Общинско предприятие „Обредни дейности” съм засегната страна в случая. Освен това присъствах по желание и молба на близките от 14.30 ч. до 16.50 ч., пред патологията на болницата. Цялата процедура по изискване на тленните останки на покойната се разигра пред мен. Лично предадох Препис извлечение от смъртен акт на оторизираните от сина на покойната лица, които бяха дошли да приберат трупа от патология на МБАЛ „Ат. Дафовски”.
Началникът на отделението по съдебна медицина д-р Николай Маринов нямаше добрината да ни изслуша, нищо не е обяснявал, а се опита по най-безпардонния начин да ни изгони, като отказа да предаде трупа, без дори да погледне представения от нас документ – Препис извлечение от смъртния акт на покойната.
Близките, заели се с организацията неколкократно настояваха да заплатят необходимата такса за престоя на тялото в камерата на болницата, но не получиха никакво съдействие. По тази причина, поставени в безизходица, те пожелаха да бъдат извикани медиите и да се даде гласност на случая.
Държа дебело да подчертая, че в този конкретен случай не става въпрос за вражда между погребални агенти. Не следва нашите браншови отношения да бъдат коментирани и квалифицирани от пресцентъра на МБАЛ „Ат. Дафовски”. Много моля също така въпросът да не бъде изместван в друга плоскост. Винаги сме работили етично и коректно с целия персонал и управа на нашата многопрофилна болница, което се надявам да продължи и занапред.
Проблемът възникна от отношението на началникът на отделението по съдебна медицина д-р Николай Маринов, който не пое отговорност да застане пред близките. Те недоумяваха как без документ покойната е приета в повереното му отделение късно вечерта. Звъниха му многократно, но без резултат.
Колата на Обреден дом – Кърджали, заедно с четирима носачи чака над два часа и половина в двора пред патологията на МБАЛ „Ат. Дафовски”, докато случаят беше разрешен, според желанието на близките.
Ще продължим да работим коректно и денонощно за нашите клиенти, да правим всичко възможно в тяхна полза.


15.03.2013 г.                                                                   С уважение:
гр. Кърджали                                                                                   Моника Атанасова

                                                                                                           директор

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини