Кърджалийци с преференция при погребения,безплатна морга в случай на бедствие

Иван Велев внася новата наредба

Кърджалийци се сдобиха с преференция при погремение. По предложение на Групата съветници на БСП местният парламент прие единодушно ,че в случай на обявено от кмета бедствено положение близките на постоянните жители на общината,които са починали в черезвичайни обстоятелства да не заплащат по 50 лева в камера в моргата на ден.Престоят на телата ,ще се поеме от общината до тяхното погребение.Проблемът се очертал при снежния ад в Кърджали.

Пак по предложение на БСП отпадна текст в който с безплатно погребение няма да се ползват категорията „социално слаби“. Прецизира се,че ще се погребват за сметка на общината самотни възрастни хора и бездомници .Председателят на групата съветници Милан Миланов се аргументира, че ако в текста остане категорията социални слаби,всяко второ погребение в общината ще бъде безплатно.

С пълно единодушие съветниците приеха нова Наредба за управление на гробищните паркове на територията на общината. Според вносителят зам.-кметът Иван Велев тя ще позволи по-доброто стопанисване на некрополите. Още при погребението наследниците на покойниците попълват протокол, с който се ангажират да поддържат гробните места. Може да се ползват и платени услуги на общинското предприятие „Обредни дейности“. В случай,че гробовете не се поддържат следват солени глоби.

Очакваме новата наредба да допринесе за постъпления на средства в бюджета,посочи Иван Велев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини