Майката на Лара - готова с парите за откупа

Моника Добринова

Майката на отвлечената Лара – Моника Добринова, е готова с парите за откупа, коментираха хора от обкръжението на семейството. Независимо от това, че милионите на бащата Евелин Банев – Брендо са запорирани, фамилията разполага и с други средства, пише "Монитор".

Въпреки готовността на майката да плати огромна сума 10-годишната Лара не бе освободена до вчера вечерта. Тя бе похитена на път за училище преди седем дни от маскирани нападатели, които простреляха шофьора й и я натъпкаха в джип. Засега МВР не разполага с информация за похитеното момиче, заяви пред БТВ главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев.

В публикация в. “Всеки ден” съобщава, че Моника е получила сигнал, че детето е добре, но трябва да плати 2 милиона лева откуп. Информацията за връзката между похитителите и майката не бе потвърдена, но и не беше отречена от МВР. Всякакъв коментар по случая може да навреди на момичето, заявиха антимафиоти.

Ако момичето е било отвлечено, за да мълчи баща му на делото „Кокаинови крале” в Италия, има голяма вероятност да не бъде освободено до края на април. Дотогава по процеса има няколко заседания и Брендо все пак може да реши да говори. Искането на откуп пък може да е само за отклоняване на разследването в грешна посока, смятат опитни служители на МВР.

Почеркът на похитителите не е същият като този при предходните отвличания, извършени от групата на Наглите. Затова и причината за случилото се по всяка вероятност не е искане на откуп. Това пък коментира пред БТВ Николай Радулов, бивш секретар на МВР и настоящ експерт по национална сигурност.

„Отвличанията на Наглите започваха тихо, стремежът беше да не се забележи, че има отвлечени, за да може да се иска тихомълком откуп от роднините. Сегашният случай е много драстичен, така не се действа, като се иска откуп, защото извършителите попадат веднага под лупата на МВР. Нетипичното е стрелбата, наглото отвличане посред бял ден - в близост до охраняван национален обект, пред къща с няколко камери, както и сред къщи все на богати хора, всяка от които има охрана”, обясни Радулов.

Освен трафика на кокаин и прането на пари Брендо през последните години посредничи при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси. Затова смятам, че той или дължи на някого пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, и искат да го притиснат”, каза още Николай Радулов.

Новини бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини