Майка успя да върне детето си, отвлечено от бащата в Унгария

Известната българска арфистка Деница Димитрова успя да върне в България малката си дъщеричка Ема, която на 1 август бе отвлечена от баща си в Унгария.

Ема Роуз Кацари (1 г. и 9 м.) бе отвлечена от баща си Ищван Кацари от столичен мол и изведена от България с полет от летище София с унгарски паспорт, издаден без подписа на майката. Двамата родители, които са известни музиканти, са в процес на развод, а Деница Димитрова съди съпруга си и за домашно насилие. Майката категорично е отказала на детето да бъдат издавани унгарски документи. Ема е с българско гражданство. 

След отвличането стана ясно, че още преди година Софийският районен съд е издал заповед за незабавна защита на Деница Димитрова и дъщеря й Ема и е забранил на бащата да се доближава до двете. 

Отчаяната майка сезира Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи. Наема и екип от адвокати. Преди седмица Деница Димитрова и защитниците й заминават за Унгария, където представят заповедта на софийските магистрати пред унгарското Министерство на правосъдието и унгарски съд.

"Българският и унгарският съд, Министерствата на правосъдието на двете страни взеха решение да ми бъде върнато отвлеченото детенце незабавно, като Ищван Кацари е осъден със заповед за незабавна защита и няма правото да доближава нито мен, нито Ема. Издирваме Еми с полиция. В момента унгарската полиция я обявява за общонационално издирване. На адресите на него и всичките му роднини не беше намерен никой от семейството му. Той отвлича детето за втори път", пише в профила си във Фейсбук на 15 октомври майката.

Унгарската полиция обаче успява да открие момиченцето и малката Ема е върната на майка си. По думите на Деница, бащата най-вероятно го чака затвор в Унгария заради действията му. 

"Когато дъщеря ми ме видя, първо ме погледна изненадано, а после се хвърли към мен и ме гушна", разказа майката, която заедно с дъщеричката си вече е у дома в София.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини