Рехав протест в Кърджали, много лидери,малко протестиращи

Стефан Атанасов

Разнобой сред лидерите на протестите в Кърджали доведе до там, че днес пред паметника на Васил Левски излязоха тридесетина млади хора. Организаторите, които използваха социалната мрежа Фейсбик неколкократно променяха часа на протеста. Един от доводите бе абсолютно несериозен-щяли да бъдат на съботна дискотека и искали да се наспят.

Друга важна причина бе опитът на партии да се отъркат в народното недоволство, а други просто оказаха натиск върху организаторите. Димитър Илчев председател на гражданското движение „Днес”, който бе един от лидерите на недоволните , обяви вчера,че неговите поддръжници няма да се включат на днешния протест.

  Основен водач на недоволните днес се оказа металургът и лидер на протестите на работниците от ОЦК Стефан Атанасов. Той поведе тридесетината кърджалийци на кратко шествие до Паметника на освободителите. Там на колене те почетоха паметта на Пламен Горанов и другите българи сложили край на живота си, заради немотията.

Протестиращите скандираха „Мафия” и „Монополите вън”. Носеха национални трибагреници и лозунги. Те призоваваха кърджалийци да се присъединят към тях, но съгражданите ни предпочитаха да се препичат на пейките в Градската градина.

Георги Кулов 

Поклонение пред паметника на освободителите
Шествието
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини