Фалшива депеша от Главно мюфтийство призовава турците да гласуват за Касим Дал

В изявление до медиите Главното мюфтийство опровергава, че има нещо общо с писмо, разпратено до селски имами с призив да се гласува за партията на Касим Дал, а не за ДПС.

Това писмо е фалшификат, категорични са от мюфтийството, такова писмо не е писано в администрацията на Главно мюфтийство.

Прилагат се и следните доказателства: Главно мюфтийство от началото на 2013 г. не използва тази корпоративна бланка, на която писмото е инкорпорирано, положеният печат и подпис също са преправени и не на последно място - Мюсюлманско изповедание е религиозна институция, която не се занимава с каквато и да била политическа дейност, още повече не би си позволила да съветва обществото относно техните политически предпочитания.

Главно мюфтийство призовава имамите, които са получили подобно писмо, да уведомят местните поделения на МВР и Прокуратурата.

Въпросното писмо призовава имамите да не гласуват за ДПС, а за партията на Дал - Народна партия „Свобода и достойнство", защото - „уважаеми имами, господин Реджеп Таип Ердоган - всеки от Вас го познава - каза да защитим правата си, гласувайки за Касим Дал", се казва в писмото.

Нюз.бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини