Театърът в Кърджали в криза, има борч за 70 бона

Димо Димов

Театърът в Кърджали е в сериозна криза. Натрупаните дългове са за 70 000 лева.всеки месец трябва да имаме по 4000 посещения, за да си изкарваме заплатите. За първите месеци на годината те са по 1500.Това каза на брифинг новия директор на Драматичен театър “Димитър Димов” Димо Димов. Той подчерта, че трупата е от 37 творци и няма намерение да прави съкращения в нея. Искам в бъдещите постановки да използваме целия капацитет на трупата. По брой сме вторите след Народния театър “Иван Вазов”. Димов каза, че смята вместо да кани външи постановки да заложи на утвърдени имена, които да участват в пиеси на местната трупа.

Имаме танцьори и певци, можем да поставяме мюзикъли, които се приемат много добре в столицата. Ще се възстанови куклената дейност. Ще се възстановят и постановки, играни по веднъж. Ще развиваме и сцена “Кадрие Лятифова”, врече се новия директор.

Той разкри и бъдещия репертоар. Спешно до края на седмицата ще се възстановят постановки на местната трупа. Тръгва “Гераците” с режисьор Димитър Игнатов. Ще се подготви пиесата “Частен детектив” от млад режисьор. Кадрие Лятифова ще представя “Шехерезада”. Наесен се готви постановка на Димитър Игнатов.

Димов каза, че ще назначи за свой заместник дългогодишния директор на театъра Димитър Игнатов. Той подчерта, че идва от частния сектор и иска да направи заплатите в трупата като на частните театри. Затова обаче трябва да покрият с представления цялата страна.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини