11 °C

ФИ.КОМ 6

Мозаечно мегапано ще краси Обединения детски комплекс в Кърджали

Мозаечно пано между 8 и 10 квадратни метра ще украси през тази година сградата на ОДК в Кърджали. Идеята е на възпитаниците на Школата по изобразително изкуство „Палитра” с ръководител Севинч Еминова. Малките творци дълго обмислят как да направят по-красива сградата, където прекарват свободното си време. С помощта на своята ръководителка участниците в клубната форма, от пети до десети клас, изработват идейният проект, а сега с трепет очакват затопляне на времето, за да започнат работа по него. 
Външното пано ще бъде изработено от мозаечни парченца теракот, фаянс, огледало и стъкло. То ще бъде с флорални мотиви, включващи слънце, вода, растения и животни, споделя ръководителката на школата Севинч Еминова.
Вече са проведени и разговори с местни фирми за осигуряване на материали, допълва директорката на комплекса Златка Пеньова. Съгласие за това са дали фирмите „Васмар” и „Караман”.
„Надяваме се с общи усилия паното да бъде готово до 24 май-Деня на българската просвета и култура, а това ще бъде нашият и на нашите възпитаници принос за обновяване на сградата ни”, допълва още г-жа Пеньова. 
За обновяване на сградата на ОДК, община Кърджали кандидатства със свое проектно предложение по програма „Красива България”, мярка „Подобряване на социалната инфраструктура”.
С надежда работещите в ОДК очакват и края на месец март т. г., когато ще стане ясно и дали ще бъдат финансирани още два проекта, свързани с по-добрата материална база в комплекса.
Първият е за оборудване на единствената в града еко-зала с 3Д техника, където децата ще се обучават в екологични компетентности. Екипът на ОДК Кърджали вече подаде своето проектно предложение в Конкурса на МОСВ И ПУДООС за
Национална кампания „За чиста околна среда-2013г.” на тема „Аз обичам природата – и аз участвам”. 
Резултатите за одобрените проекти ще бъдат ясни до 21.03.2013г. До края на март ще стане ясно и дали ще бъде одобрен вторият проект, с които кандидатства ОДК Кърджали към БЧК. Чрез него ще може да бъде обзаведен кабинет на толерантността.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020

Случаен виц

Последни новини