Мозаечно мегапано ще краси Обединения детски комплекс в Кърджали

Мозаечно пано между 8 и 10 квадратни метра ще украси през тази година сградата на ОДК в Кърджали. Идеята е на възпитаниците на Школата по изобразително изкуство „Палитра” с ръководител Севинч Еминова. Малките творци дълго обмислят как да направят по-красива сградата, където прекарват свободното си време. С помощта на своята ръководителка участниците в клубната форма, от пети до десети клас, изработват идейният проект, а сега с трепет очакват затопляне на времето, за да започнат работа по него. 
Външното пано ще бъде изработено от мозаечни парченца теракот, фаянс, огледало и стъкло. То ще бъде с флорални мотиви, включващи слънце, вода, растения и животни, споделя ръководителката на школата Севинч Еминова.
Вече са проведени и разговори с местни фирми за осигуряване на материали, допълва директорката на комплекса Златка Пеньова. Съгласие за това са дали фирмите „Васмар” и „Караман”.
„Надяваме се с общи усилия паното да бъде готово до 24 май-Деня на българската просвета и култура, а това ще бъде нашият и на нашите възпитаници принос за обновяване на сградата ни”, допълва още г-жа Пеньова. 
За обновяване на сградата на ОДК, община Кърджали кандидатства със свое проектно предложение по програма „Красива България”, мярка „Подобряване на социалната инфраструктура”.
С надежда работещите в ОДК очакват и края на месец март т. г., когато ще стане ясно и дали ще бъдат финансирани още два проекта, свързани с по-добрата материална база в комплекса.
Първият е за оборудване на единствената в града еко-зала с 3Д техника, където децата ще се обучават в екологични компетентности. Екипът на ОДК Кърджали вече подаде своето проектно предложение в Конкурса на МОСВ И ПУДООС за
Национална кампания „За чиста околна среда-2013г.” на тема „Аз обичам природата – и аз участвам”. 
Резултатите за одобрените проекти ще бъдат ясни до 21.03.2013г. До края на март ще стане ясно и дали ще бъде одобрен вторият проект, с които кандидатства ОДК Кърджали към БЧК. Чрез него ще може да бъде обзаведен кабинет на толерантността.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини